LAGUR-u “Vela vrata dodijeljeno” 565.920 kuna

S ponosom Vas obaviještavamo da je Uprava za ribarstvo pri Ministarstvu poljoprivrede dodijelila 565.920,00 kn Lokalnoj akcijskog grupi u Ribarstvu “Vela vrata” u sklopu mjere III.1.”Pripremna potpora”.

Sredstva će služiti za izradu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, realizaciju pilot-projekta „Vela vrata“ i uspostavu ureda LAGuR-a.

Ovom prigodom zahvaljujemo Gradu Cres, Gradu Mali Lošinj, Gradu Opatiji, Općini Mošćenička Draga i Općini Lovran na podršci i pristupanju ribarstvenom području. Sigurni smo da ćemo zajedničkim naporima poboljšati situaciju stanovnicima koji žive od mora.

Zahvaljujemo se ribarima koji su prepoznali priliku za razvoj svoje zajednie. Želimo Vam zahvaliti poimence: to su gospoda Edi i Valter Cergolj, Eduard i Željko Galović, Alfred Saganić, Nikola Franković i Đildo Damjanjević. Tvrtke predstavljaju OTRA d.o.o. i ORADA ADRIATIC d.o.o.

I na kraju krajeva predstavnici civilnog društva: SRD “Parangal” iz Cresa, udruga Ruta – grupa za kvalitetniji život na otoku Cresu, Ekomuzej Mošćenička Draga, PLAVI SVIJET – Institut za istraživanje i zaštitu mora, JRK “Reful” sa Cresa i SRK “RAK” iz Martinšćice.